Документи

Вијести

Ускоро асфалтирање улица око Болнице и Дома здравља

slika
slika

Радови на изградњи канализације - једног од највећих инфраструктурних пројеката у историји Града Бијељина теку у складу са динамичким плановима, навео је на данашњој конференцији за медије градски менаџер Милош Стевановић.
Он је појаснио да су грађевински радови у неколико прометних улица компликовани и да зато трају дуго, али да ће овај пројекат ускоро бити завршен, што ће бити од вишеструке користи за све грађане.
- Овај пројекат се финансира из донаторских средстава, градског буџета и међународних кредита, те постоји врло комплексан систем надзора, чији резултати показују да се све до сада радило у складу са законом и са правилима струке - истакао је Стевановић.
Власник предузећа „Хигра“, које је једно од извођача радова на изградњи канализације, Драган Сарић, је навео је да се тренутно реализује фаза изградње која ће уобличити коначну реализацију пројекта.
- Ови радови су веома обимни, а изводе се на петнаестак локација у Граду. Док ми изводимо радове у једном дијелу Града, истовремено предузеће „Бук промет“ изводи радове у другом дијелу Града, на седам локација. Ми радимо око 90 километара колектора, а „Бук промет“ ради око 60 километара - навео је Сарић, појашњавајући да је захтјев донатора да се сви ови радови изводе истовремено.
Сарић је истакао да истовремени радови проузрокују гужве у Граду, али да се ти захтјеви донатора нису могли избјећи.
- До сада је урађено око 65 одсто укупних радова. Из донаторских средстава финансира се уређење и асфалтирање само оног дијела улица који је био неопходан због изградње канализације. Градска управа настоји да обезбиједи средства да се улице у потпуности реновирају и уреде након завршетка радова, а приоритет ће бити најфреквентније улице као што су Српске војске, Потпоручника Смајића и Николе Спасојевића - навео је Сарић, додајући да су радови врло захтјевни због бројних подземних инсталација.
Директор Дирекције за изградњу и развој Града Младен Петровић навео је да је ова установа учествовала у овом пројекту као главни пројектант, а да је сада у улози надзора.
- Свакодневно надзиремо радове на терену, који до сада нису изашли из динамичког плана. Асфалтирање Улице Српске војске почиње следеће седмице и, након завршетка, ова улица ће имати три траке, тротоар и дрвеће на сваком проширењу гдје буде изводљиво да се засади - најавио је Петровић, истичући да грађани виде само радове на земљи, а да су радови испод земље много компликованији и захтјевнији.
Он је апеловао на грађане да буду стрпљиви, јер ће након завршетка радова бијељинске улице добити много бољи изглед и бити функционалније него прије реконструкције.