Документи

Вијести

Студенти Правног факултета у посјети Градској управи

2018-06-04

Градску управу данас су посјетили студенти и професори Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву, који су са представницима Кабинета Градоначелника разговарали о надлежностима локалне самоуправе.
- Ово је био веома конструктиван састанак, на којем смо са будућим правницима и њиховим професорима размијенили идеје о могућностима сарадње између ове образовне установе и Градске управе - навео је градски менаџер Милош Стевановић, који је најавио да ће ускоро у близини Саборне цркве на Лединцима Правни факултет добити нове просторије.
Он је истакао да Градска управа наставља да подржава образовне установе и студенте.
- Подаци показују да на подручју Града Бијељина студира неколико хиљада студента, од којих су нам сви подједнако важни, без обзира на то да ли студирају у јавним или приватним образовним установама - појаснио је Стевановић, додајући да је важно само да су факултети лиценцирани и да пружају квалитетну услугу студентима.
Професор Правног факултета Горан Марковић, који је и продекан за научно-истраживачки рад, навео је да на одјељењу овог Факултета у Бијељини студира око 500 студената на првом и другом циклусу студија.
- Студенти су значајан потенцијал и за Град и за читаву Републику. Правни факултет је један од највећих у Источном Сарајеву и он може да пружи подршку и Градској управи у њеном раду, с обзиром на велики број стручњака који могу помоћи у стварању боље правне регулативе и рјешавању проблема у практичном функционисању јединица локалне самоуправе - појаснио је Марковић, додајући да су овакви разговори од вишеструког значаја за студенте, исто као и пракса коју студенти имају могућност да обављају у неколико адвокатских канцеларија на подручју Града Бијељина.
Након што су одслушали предмет Уставно право, студенти су на овај начин имали могућност да се директно упознају са функционисањем Градске управе, сарадњом са вишим нивоима управе и начинима рјешавања проблема у односу са њима, постављајући питања на ову тему градском менаџеру и шефу Кабинета Градоначелника.
Такође, претходних дана за студенте је пријем организовао и предсједник Скупштине Славиша Марковић, који их је упознао са радом локалног парламента.

 


slika
slika
slika
slika
slika