Документи

Вијести

Бијељина се представила на „Београдском Манифесту“

2018-05-31

Туристичка организација Града Бијељина представила је туристичку понуду Семберије на четвртом „Београдском манифесту“ одржаном од 25. до 27. маја на београдској тврђави Калемегдан. 
„Београдски манифест“ је био фестивал сајамског карактера на којем су излагачи промовисали манифестације, дестинације, културу, традицију, гастрономску понуду и сувенире.
На штанду Туристичке организације Града Бијељина у оквиру простора гдје су били и остали излагачи из Републике Српске, посјетиоци су могли да се упознају са туристичком понудом Семберије и регије, прије свега са потенцијалима вјерског, бањског, конгресног, етно и ловно-риболовног туризма, смјештаним капацитетима и гастро понудом угоститељских објеката, а промовисане су  и манифестације које се организују на подручју Града Бијељина. 
- Посјетиоцима штанда смо приказивали промотивни филм, а за ову прилику смо припремили и промотивне материјале Града као цјелине, али и предузећа која се баве туризмом - навели су у бијељинској Туристичкој организацији.
Главна промоција туризма Бијељине одржана је последњег дана Манифеста, када су организовани гастропрезентација и дегустације угоститељских објеката из Града Бијељина и околине, међу којима су били  производи из пекара „Bodaxco“, хотела Дрина, ресторана „Ловац“ и „Глобус“, етно-воденице „Брзава“ из Прибоја, као и предузећа „Монако“ које је представило своје воћне ракије, односно „Спектар Дринк“ са својом широком палетом производа. 
Гастропрезентацију је отворио градоначелник Бијељине Мићо Мићић који је подсјетио да је у претходних десетак година туристичка понуда Семберије доживјела процват.
- Захваљујући, прије свега приватној иницијативи, али и подршци локалне заједнице туристичком сектору, сваке године имамо све више туриста. Циљ нам је да затворимо круг и да, као претежно пољопривредни крај, боље повежемо произвођаче хране са туристичким сектором. Позивам Београђане и све људе из Србије, регије и шире да посјете наш Град и увјере се у нашу гостопримљивост и квалитет наше туристичке понуде - навео је градоначелник Мићић.

 


slika
slika
slika
slika
slika
slika