Документи

Вијести

Комунални полицајци из Републике Српске у Бијељини

slika

Одјељење комуналне полиције Градске управе Града Бијељина било је домаћин 4. скупа комуналних полицајаца са подручја Републике Српске, који је био прилика за размјену искуства и договоре о  сарадњи.
На скупу је учествовало преко 70 комуналних полицајаца из  Бијељине, Бањалуке, Шамца, Модриче, Осмака, Шековића, Зворника, Братунца, Станара, Пала, Шипова, Сокоца, Градишке, Новог Града и Котор Вароша.
Циљ састанка је био покретање инцијатива, приједлога и сугестија за унапређење Закона о комуналној полицији, Закона о комуналним дјелатностима, Закона о стамбеним зградама, као и размјена пракса у раду Комуналне полиције.
- Постоје одређене нејасноће када је ријеч о тумачењу ових закона, те смо се због тога окупили да дефинишемо одређене ставке. Проблеми на терену су углавном слични у свим градовима и општинама и на оваквим састанцима договарамо како да рјешавамо поједине изазове - навео је начелник Одјељења комуналне полиције Ратомир Драганић.
Такође, разговарано је и о теми која није дефинисана законом, а тиче се уласка на запуштени приватни посјед, који власници не одржавају, а који често представљају проблеме у локалној заједници
Састанак је одржан у оквиру пројекта „Јачање савеза општина и градова у БиХ“ који финансирају Шведска агенција за међународну сарадњу СИДА и Швајцарска агенција за међународну сарадњу СДЦ.
На састанку је договорено и да следеће године скуп комуналних полицајаца буде одржан у Бањалуци.