Документи

Вијести

Сарадњом Полиције и Градске управе до бржег рјешавања комуналних проблема

2018-05-21

Градски менаџер Милош Стевановић одржао је данас састанак са представницима Полицијске управе Бијељина, предузећа „Комуналац“ и градских одјељења комуналне полиције и инспекцијских послова на тему сарадње у више области, с циљем унапређења функционисања саобраћаја и и сузбијања нелагалне продаје робе на градским улицама.
- Од следећег понедељка, 28. маја ове године, Полицијска управа и градска одјељења комуналне полиције, односно, инспекцијских послова ће  интензивирати контролу недозвољене продаје робе на улицама. Према подацима Полицијске управе у више наврата је због нелегалне продаје дошло и до нарушавања јавног реда и мира, па се и Градска управа укључила у приоритено рјешавање овог проблема - најавио је градски менаџер, додајући да ће првих неколико дана ове контроле бити превентивне, а након тога ће услиједити и изрицање казни за оне који не буду прихватили упозорења.
Он је апеловао на грађане да буду стрпљиви када је ријеч о радовима на изградњи канализације, који проузрокују веће гужве у Граду, те обавијестио јавност да су тренутно доступна два прилаза Регионалној болници „Свети врачеви“.
- Један прилаз је из Улице Галац, док је релативно скоро отворен и прилаз из Улице Српске војске, којој се може приступити из Улице Николе Спасојевића - истакао је Стевановић, апелујући да грађани користе и овај прилаз.
Он је појаснио да ће кроз сарадњу Градске управе и Болнице бити смањене и гужве на прилазу из Улице Галац, с обзиром на то да је плаћање паркинга у вријеме највећих гужви либерализовано.
Према његовим ријечима, Градска управа ће поново формирати Савјет за безбједност саобраћаја који ће имати задатак да изнесе приједлоге с циљем унапређења саобраћаја, а биће уређена и Одлука о комуналном реду у Граду.
- Циљ нам је да унаприједимо функционисање саобраћаја у нашем Граду и будемо на услузи нашим грађанима, како бисмо им олакшали свакодневне активности - појаснио је градски менаџер, најавивши да ће Саобраћајна полиција повећати присуство на кључним раскрницама у Граду, с циљем регулисања саобраћаја и растерећивања застоја.
С обзиром на то да је примјећено и да пјешачки прелази додатно успоравају саобраћај у центру Града, јер се у околини зграде Градске управе налази велики број пјешачких прелаза, биће размотрено и укидање појединих прелаза.
Такође, биће појачане и активности редарске службе, која контролише рад продаваца на градској Зеленој пијаци.
- Да би био ријешен проблем нелегалне продаје на улици, односно, мјестима на којима то није дозвољено, предузеће „Комуналац“ је понудило продавцима да на Зеленој пијаци продају и текстилну робу, уколико имају доказ о поријеклу робе - навео је Стевановић.
Он је најавио да ће након интензивних радова на изградњи канализације и асфалтирања улица у којима се изводе радови, градске улице бити опране, те да ће Град засијати у правом свјетлу.

 


slika
slika
slika
slika