Документи

Вијести

Семберски пољопривредници отпутовали на Сајам пољопривреде у Нови Сад

2018-05-20

Више од 500 пољопривредника из Семберије отпутовало је данас на Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду, у организацији Градске управе Града Бијељина и градског Аграрног фонда.
Заједно с пољопривредницима, новосадски пољопривредни сајам ће посјетити и градоначелник Бијељине Мићо Мићић, који је навео да је ове године превоз пољопривредника организован у десет аутобуса.
- Семберски пољопривредници више од десет година организовано одлазе на Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду, у оквиру активности локалне заједнице на подршци пољопривредницима. Хватање корака са пољопривредом у развијенијим земљама је кључно за успјех наших пољопривредника у борби са оштром конкуренцијом - поручио је градоначелник Мићић.
Он је подсјетио да је Бијељина добитник и посебне награде Новосадског сајма за добру сарадњу и настојање да савјетодавна подршка у виду предавања, семинара и практичних обука, у шта су укључене и значајне научне институције из Новог Сада, стигне и до семберских пољоприврдника. Осим што подстиче међудржавну и привредну сарадњу, унапређује знање, производњу и развој науке, овај Сајам промовише значај иновација и представља синтезу искуства и достигнућа у српској пољопривреди.
За наступ на Сајму пријавиле су се фирме и компаније које долазе из 28 земаља. У односу на претходну годину биће значајно више фирми из  Украјине, Турске и Италије, а представиће се и компаније из Русије, Велике Британије и Луксембурга, које прошле године нису биле присутне. Понуду ће промовисати и фирме из Аустрије, Белгије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе, Чешке, Француске, Грчке, Холандије, Хрватске, Индије, Израела, Кине, Мађарске, Македоније, Њемачке, Румуније, Русије, Словачке, Словеније, Шпаније и Швајцарске.  
Међународни пољопривредни сајам, 85. по реду, почео је 15. маја и трајаће до недеље, 21. маја ове године.

 


slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika