Документи

Вијести

Богат програм за „Ноћ музеја“

slika

Музеј Семберије у Бијељини се тринаести пут придружује европским музејима са богатим програмом припремљеним за „Ноћ музеја“ у суботу, 19. маја, најављено је из ове установе.
У најави се наводи да је Ноћ музеја јединствен умјетнички спектакл који се реализује у преко 3.000 музеја у више од 30 европских земаља.
Програм у суботу у 17:00 часова почиње едукативном радионицом за дјецу и родитеље "Испод крошње баобаба" током које ће учесницима на занимљив начин бити приказане технике прављења маски и вјештине осликавања и украшавања пећина.
Ноћ музеја наставља се концертом ученика Основне музичке школе "Корнелије Станковић" у 19:10 часова, а у 20:00 часова биће отворена изложба фотографија Вере Радошевић које су настале током њеног боравка у Анголи.
Радошевићева је политиколог, а у Анголи је живјела од 2014. до 2016. године и бавила се хуманитарним радом у сиротиштима Луанде.
Умјетнички програм наставља се концертом Дјечијег хора "Србадија" у 20:15 часова.
У Ноћи музеја посјетиоцима у Бијељини је организован и "Кутак за руски тренутак" гдје ће стихове говорити полазници курсева руског језика.
За 21:00 час најављен је концерт прослављеног бијељинског хора "Србадија", након тога и сценски приказ у извођењу трупе Театар Убунту, као и квиз за посјетиоце.
Улаз на све организоване садржаје у Музеју Семберије у Ноћи музеја је бесплатан.