Документи

Вијести

Награђени најбољи ђаци на конкурсу Борачке организације

2018-02-12

Уочи Kрсне славе Градске борачке организације Бијељина Света Три Јерарха, додијељене су награде ауторима најбољих ликовних и литерарних радова са конкурса „Републико Српска у срцу те носим, тобом се поносим“ који је за ученике основних школа бијељинске регије једанаести пут организовала Градска борачка организација.
На конкурс је пристигло 95 ликовних и 26 писаних радова из 15 основних школа, а жири је за најбоље изабрао састав „Три боје Српске“ ученика ОШ „Свети Сава“ Бијељина Војислава Дурмановића и ликовни рад Дајанe Павловић из ОШ „Дворови“. Аутори најбољих радова су награђени десетодневним љетовањем у оквиру програма социјализације дјеце Републике Српске који реализује Фонд за дјечију заштиту.
Награде од 70 конвертбилних марака за друго освојено мјесто и 50 КМ за трећенаграђене ученике обезбиједила је Градска борачка организација.
- На нама остаје да и даље бранимо Републику Српску и будемо поносни на њу, јер је Војска Републике Српске била одбрамбена војска која је бранила своја огњишта. На младим генерацијама остаје да чувају традицију памећу, учењем и дипломатијом - поручио је предсједник градске Борачке организације Миодраг Стевановић.
У културном дијелу програма наступили су студенти и професори музике „Слобомир П Универзитета“ у Бијељини. Публика има прилику да најбоље литерарне и ликовне радове види на изложби која је до 16. фебруара постављена у Центру за културу, а најуспјешнији ученички радови биће објављени и у листовима„Семберске новине“ и „Српски борац“.


slika
slika
slika
slika