Документи

Вијести

Школа у Модрану добила градску воду

slika
slika

Подручна Основна школа „Меша Селимовић“ у Модрану од данас је званично прикључена на водоводну мрежу. Ова активност је наставак унапређења водоводнеинфраструктуре у тзв. Jужном прстену којем припада подручје овог села. За изградњу крака водовода до Модрана у прошлој години Градска управа и предузеће „Водовод и канализација“
издвојили су 320.000 конвертибилних марака из градског буџета, а из градског буџета је финансирано и прикључење школе на водовод.
- Поплаве су угрозиле исправност бунарске воде у овом дијелу Семберије и мјештанима Модрана је пријеко била неопходна питка вода из градског водовода. Прошле године смо изградили крак водовода до Модрана и изградили јавну чесму у центру села коју мјештани увелико користе - истакао је градоначелник Мићић, уз подсјећање да се прикључак на водоводну мрежу плаћа у износу од 20 одсто од укупне цијене, док остатак финансирају Градска управа и „Водовод и канализација“.
Уз најаву наставка изградње „Јужног прстена“ према Главичицама и Ченгићу, Мићић је изразио очекивање да ће, захваљујући прикључењу школског објекта на водовод бити олакшане свакодневне активности ученика и бити заштићено њихово здравље.
Директор Основне школе „Меша Селимовић“ Милица Перковић Благојевић изразила је очекивање да ће ускоро и подручна школа у Ченгићу добити градску воду.
- Ове године школу у Модрану похађа 30 ученика, од првог до петог разреда и имали су обавезу да доносе чисту воду у школу. Од сада ће имати једино обавезу да добро уче, па ће и њихови родитељи имати једну бригу мање - нагласила је директор ОШ „Меша Селимовић“.