Official web site of
The City of Bijeljina

ПОЧЕЛА ОБНОВА ЗЕЛЕНЕ ПОВРШИНЕ У УЛИЦИ РУЂЕРА БОШКОВИЋА


Градоначелник Љубиша Петровић присуствовао је данас почетку радова на реконструкцији запуштеног дјечијег игралишта и зелене површине у Улици Руђера Бошковића у Бијељини.
Првобитни парк је, непланском садњом дрвећа, изгубио своју функцију, а много дрвећа је суво или оштећено. Сем тога, паркић је неограђен, па су дјеца без надзора у опасности због одвијања саобраћаја и близине улице.

Идеја за реконструкцију овог парка проистекла је из жеље да што више дјеце у Бијељини имају лијепо дјетињство у хуманом и естетски прихватљивом простору.
Градоначелник Петровић је појаснио да је, након процедуре јавне набавке, потписан уговор према којем вриједност радова износи 149.364 конвертибилних марака те да ће, реализацијом планираних радова, ова површина добити потпуно нов изглед.
 
- Биће посађена нова стабла, израђена циркуларна пјешачка стаза, офарбана теретана на отвореном, замијењени реквизити намијењени најмлађим суграђанима и изграђена ограда око парка - рекао је градоначелник Петровић и најавио да ће у Бијељини и у будућности бити још оваквих локација.
 
- Настојаћемо да у градској зони имамо што више дјечијих игралишта и зелених оаза. Једна од већих површина за парк планирана је у насељу „Кнез Иво од Семберије“ и обухватаће око 14.000 квадратних метара, а планирани почетак радова је сљедеће године. И парцела у Рачанској улици на броју 12 је у власништву Града Бијељина и постоји идеја да и ова површина буде прилагођенима малишанима. Циљ нам је да Бијељина постане град зеленила и дјечијих паркова - казао је Петровић.
 
Вршилац дужности директора Дирекције за изградњу и развој Града Бранка Благојевић, рекла је да је Дирекција израдила потребну пројектну документацију, да ће вршити надзор над извођењем радова на изградњи овог парка и додала да је за Дирекцију ово један од најљепших послова, јер је ријеч о јавним зеленим површинама које Бијељини недостају.

Рок за завршетак радова је 25. новембар 2022. године.