Official web site of
The City of Bijeljina

Ребаланс буџета на 8. сједници Скупштине Града Бијељина




Осма редовна сједница Скупштине Града Бијељина биће одржана 4. новембра у 10 часова, у скупштинској сали Центра за културу „Семберија“, најавио је предсједник Скупштине Александар Ђурђевић након данашњег међустраначког састанка.
 
- У приједлогу Дневног реда за наредну сједницу наћи ће се 18 тачака, међу којима бих издвојио Приједлог одлуке о измјени Одлуке о Буџету Града Бијељина, односно ребаланс буџета за 2021. годину. Буџетски оквир за текућу годину је за око 10.000.000 конвертибилних марака већи од потрошње, а такође имамо и неповучена кредитна средства из претходне године у износу од 4.100.000 конвертибилних марака, која ће бити искориштена за реконструкцију јавне расвјете, завршетак изградње Соколског дома и нове аутобуске станице и пројектовање нове спортске дворане - истакао је Ђурђевић.
 
Шеф кабинета Градоначелника Бијељине Младен Арсеновић нагласио је да ће се на Дневном реду наћи и одлука којом се забрањује рад недјељом трговинским радњама на територији Града Бијељина, предложена од стране градоначелника Љубише Петровића.
 
- Након увида у праксе других локалних заједница, одлучили смо да проширимо иницијативу одборника Данијела Перића о скраћивању радног времена трговинских радњи недјељом. Желимо да недјеља буде дан који ће бити посвећен породици и одмору, водећи рачуна да ова одлука не наруши привредну ситуацију у нашем граду. Градоначелник је скупштинској Комисији за избор и именовања предложио и смјене директора ЈУ Центар за социјални рад и ЈП „Воде“, а од одлуке Комисије зависи да ли ће се ови приједлози наћи на Дневном реду наредне сједнице Скупштине Града - додао је Арсеновић.