Official web site of
The City of Bijeljina

ДАВОР АРНАУТОВИЋ - СПОРТИСТА ГОДИНЕ ЗА 2022. ГОДИНУ



У Центру за културу „Семберија“ синоћ је по 46. пут одржан „Избор спортисте године Града Бијељина“ који, под покровитељством Града Бијељина, традиционално организују „Семберске новине“.

Поред најбољих спортиста, проглашени су најбољи клубови, тренери, спортски радници и млади перспективни спортисти. Такође, проглашени су, по први пут, спортски амбасадори и уручена признања за спортску хуманост, као и три постхумна признања заслужним спортским радницима.

Титула највољег спортисте године за 2022. годину припала је Давору Арнаутовићу који се претходних десет година бави фудбалом. Арнаутовић је истакао да иза себе има бројна признања, али да је посебна част освојити оно најважније од града у којем живи.

Говорећи о својој каријери, Арнаутовић је рекао да је већ са шест година почео да се бави фудбалом, али да се претходне три године бави малим фудбалом.

На турниру 2014. године у Бањалуци је проглашен за најбољег фудбалера.  Иза њега је много освојених турнира, а највећи успјех је прошлогодишње првенство у Холандији на којем је наступио као члан репрезентације БиХ, чији је члан и данас.

Друго мјесто освојио је Лука Јовановић, члан Кошаркашког клуба „Будућност Пролаб“, а трећепласирани је Никола Дрљић из Одбојкашког клуба „Радник“. Поред тројице најбољих, у конкуренцији су били и Маја Бабић, Ђорђе Купусовић, Лазар Марковић, Ана Зекић, Дејана Марковић, Слађан Милошевић и Далибор Стојановић.

За најбољег спортисту из реда особа са инвалидитетом проглашен је млади Страхиња Росуљаш из Клуба кошаркаша у колицима „Бијељина“.

Јосип Панџа из КК „Будућност Пролаб“, истиче да је за њега велика част то што је добио награду у конкуренцији тренера, која само потврђује његову велику љубав према спорту и још већи труд уложен у постизање врхунских спортских резултата.

За најбољег педагога физичког васпитања проглашена је Биљана Добросављевић, најбоља женска екипа је Женски одбојкашки клуб „Радник“, најбоља мушка екипа је Кошаркашки клуб „Будућност БН“, а најбољи спортски радник Богдан Ранкић. Плакете за допринос развоју спорта добили су Миодраг Стојановић и Ратко Радовановић, а за амбасадоре спорта кошаркашица Марица Гајић и фудбалер Лука Јовић. Посебну награду за хуманост добио је џудо-клуб „Пантер“, а постхумна признања за развој спорта додијељена су Богдану Тодоровићу Ћири, Миодрагу Качаревићу и Мијодрагу Јаковљевићу.

Четрнаестогодишња Софија Ракић једна је од десет перспективних младих спортиста. Успјехе ниже у стрељаштву, а најзначајнији су титуле првака БиХ у кадетској и сениорској категорији и рекордера БиХ у јуниорској, кадетској, сениорској и микс категорији.

Софија је освојила и бројне медаље на међународним такмичењима међународног карактера. На Турниру „Иштван Пољанац“ она је била трећепласирана.

Поред Софије, за најперспективније младе спортисте проглашени су Ема Ковач, Дуња Вукшић, Саша Спасојевић, Лазар Лазић, Андреј Ачимовић, Фарук ел Чек, Теодора Трифковић, Ивана Кићановић и Уна Ранкић.

Градоначелник Љубиша Петровић је честитао свим кандидатима за најбоље спортисте. Он је истакао да Бијељина с разлогом може да се похвали да његује спортски дух, јер су талентовани спортисти бројни како у индивидуалним, тако и у групним спортовима. Истовремено, они служе и као примјер младим нараштајима да се упорност и труд исплате.

Осврнувши се на питање улагања у спорт, Петровић је рекао да новац уложен у спорт и образовање представља инвестицију која се у будућности враћа вишеструко, а да су успјешни спортисти најбољи представници града.

- Слиједи нам реализација најзначајнијег пројекта у Бијељини - изградње спортске дворане у оквиру комплекса стадиона ФК „Радник“. Очекујемо добијање грађевинске дозволе, јер је пројектна документација већ завршена, а након тога биће расписан тендер за изградњу дворане - најавио је Градоначелник.