Official web site of
The City of Bijeljina

Пријем код Градоначелника за учеснике самита младих Б40


 
Градоначелник Љубиша Петровић са сарадницима организовао је пријем за студенте који су представљали Бијељину на самиту младих студената одржаном прошлог мјесеца у Турској.
 
Однедавно бивши студенти Универзитета у Београду Сандра Дакић, Никола Стевановић и Дејан Пејић представљали су Град Бијељину на самиту у Истанбулу на основу постигнутих резултата у претходном периоду. Сандра је дипломирала на Медицинском факултету, Никола на Грађевинском, као најбољи студент на свом смијеру са просјеком 9.93, док је Дејан Пејић дипломирао на Факултету техничких наука. Избор представника вршен је уз ослањање на базу добитника стипендије Града Бијељина. Важно је напоменути да се Никола одрекао своје стипендије, јер је, истовремено био стипендиста Фонда „Др Милан Јелић“.
 
Самит младих представника градова „Б40“ одржан је у Истанбулу од 23. до 28. августа и окупио је младе из градова чланица Мреже „Б40“ градова из 11 балканских државва. Представљајући своје градове, студенти су учествовали у говорима, панелима, активностима умрежавања и радионицама. Они су, такође, одржали главне говоре и представили своје градове и ово је била одлична прилика за размјену мишљења и идеја са младим људима из бројних балканских градова.
 
Програм Самита младих градова „Б40“ под мотом „Млади заједно за бољу будућност“ припремљен је на основу Циљева одрживог развоја Уједињених нација. Најважније питање које је разматрано у Програму је подизање свијести о значају и улози младих у остваривању тих циљева.
 
Пријем у Градској управи Града Бијељина био је прилика и за разговор о теми дипломског рада Николе Стевановића - рјешење за прикључење насеља Јања на канализациони систем града Бијељина. Рад представља више од идејног рјешења, а мање од главног пројекта, те може да послужи као основа приликом његове израде у будућности. Овај успјешни млади човјек, којег ускоро очекују мастер студије у Холандији, поклонио је примјерак свог дипломског рада Граду Бијељина.