Official web site of
The City of Bijeljina

Настављено поплочавање стаза у Градском парку



У Градском парку у Бијељини почело је поплочавање друге централне стазе, а градоначелник Мићо Мићић истакао је током обиласка радова да је Град за двије фазе обнове стаза издвојио укупно 145.000 конвертибилних марака.
- Градска управа годинама уназад ради на уређењу Парка и због тога је поново и постао једно од најљепших мјеста у граду, оаза зеленила коју посјећују родитељи са дјецом, али и старији. У току је друга фаза поплочавања, за коју је издвојено 75.000 КМ, док је прва фаза коштала 70.000 КМ. Ово и није велики износ, ако погледамо шта ће грађани добити након реализације – поручио је Мићић.



Он је подсјетио да Град сваке године издваја више од 100.000 КМ за текуће одржавање Парка, а да је у претходном периоду за постављање теретане на отвореном и уређење дјечијег игралишта обезбијеђено 130.000 КМ.
- Наставићемо са проширењем пјешачких зона, а једна од њих, веома брзо, постаће Улица патријарха Павла, чиме бисмо добили пјешачку зону од Градске управе, поред Манастира Светог Василија Острошког, до Парка. Ту ћемо уложити додатних од 150 до 200 хиљада КМ и добити лијеп дио града без аутомобила – каже Мићић.
Градоначелник је оцијенио да је нова чесма у централном дијелу Парка, чију је изградњу финансирао Ротари клуб, већ постала препознатљиво окупљалиште Бијељинаца.
-  У Парку ће бити постављене и бисте српским великанима – Николи Тесли, Михајлу Пупину, Иви Андрићу и Јовану Дучићу, а на мјесту гдје су премјештене бисте народних хероја, гдје сваке године обиљежавамо Међународни дан побједе над фашизмом, биће изграђено посебно мјесто за полагање вијенаца – додао је Мићић.