Official web site of
The City of Bijeljina

Лица старија од 65 година могу се кретати до 22.00 часа​, забрањена окупљања на Стадиону​


   
На основу закључка који је донио Републички штаб за ванредне ситуације, лицима старијим од 65 година дозвољено је кретање до 22.00 часа, уз обавезно поштовање прописаних мјера заштите од вируса корона.
Градски штаб за ванредне ситуације донио је данас наредбу о забрани јавног окупљања на Градском стадиону у Бијељини, са циљем спречавања ширења ковида-19. Боравак је дозвољен само лицима запосленим на Стадиону, као и члановима Фудбалског клуба „Радник“, а надзор над спровођењем ове наредбе вршиће припадници Полицијске управе Бијељина.
Када је ријеч о осталим закључцима Републичког штаба који су предочени на данашњем састанку, лице које је ушло у Републику Српску због сахране члана уже породице – супружник, родитељ, дијете, брат, сестра, може да се креће без ограничења до 72 часа након уласка у Српску.​ ​Лице је обавезно да предочи негативан тест на вирус корона, који није старији од 72 часа, као и документ којим се потврђује сродство са преминулим. Републички инспектор евидентираће лице приликом уласка у Републику Српску, а особа која долази ​због​ сахран​е​ обавезна је да се пријави надлежној комуналној полицији прије напуштања мјеста боравка.
Републички штаб за ванредне ситуације донио је и закључак којим се забрањује организовање матурских вечери у основним и средњим школама, које су планиране за мај и јун.