Official web site of
The City of Bijeljina

Отворен Вртић на Лединцима


Дјеца из Лединаца и околних квартова од јуче и званично имају свој нови вртић. Нова филијала градског вртића је под истим кровом новосаграђеног подручног одјељења ОШ „Вук Караџић“ и носи назив „Плави чуперак“. У вртић је већ кренуло четрдесетак малишана у мјештовитим вртићким и јасличким групама, а у новом објекту може боравити око стотину дјеце.

Вртић је свечано отворио градоначелник Бијељине Мићо Мићић који је подсјетио да је зграда у којој су основна школа и вртић изграђена на, до тада запуштеном, земљишту које је Град купио намјенски за рјешење проблема недостатка простора за предшколско и основно образовање. Заједнички објекат школе и вртића је коштао скоро три милиона конвертибилних марака.
- Није наша надлежност да градимо објекте за основне школе, али наша дјеца јесу наша надлежност и наше највеће богатство. Улагање у образовање је оправдано и у економском погледу, јер је образовано становништво предуслов за будући развој. Дјеца сада имају нови и савремен простор за учење и игру, а сигуран сам да су условима за боравак и рад у вртићу и школи задовољни и родитељи и васпитачи - нагласио је Мићић, подсјећајући да је у овом дијелу Бијељине са око 20.000 становника, претходних година доста урађено на унапређењу комуналне инфраструктуре, као и да је при крају изградња пјешачке стазе у Улици краља Драгутина, а у насељу ГТЦ слиједи постављање јавне расвјете.
Јавна установа Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ је други највећи вртић у Републици Српској са 560 дјеце и добитник је низа признања за квалитет рада. У новије вријеме се издвајају и признања Центра за образовне иницијативе „Степ бај степ“ (Step by step) за двоје најиновативнијих васпитача и највећи број награда на конкурсима Министарства просвјете и културе за дидактичка средства, укључујући и прву награду за дидактичко средство „Једи здраво, браво, браво“.
Вртић на Лединцима је четврти објекат вртића „Чика Јова Змај“ отворен у протеклих десетак година. Прије овог вртића отворени су вртићи у Улици кнеза Милоша у Бијељини, у Новом насељу Јања и у Дворовима, а отварањем вртића на Лединцима заокружене су потребе за боравак предшколараца у Граду, оцијенио је градоначелник Мићић.
Директор ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ Славиша Вујановић најављује да ће вртић на Лединцима почети да ради пупним капацитетом од почетка наредне године, када ће бити потпуно опремљене још двије просторије за боравак дјеце.