Званична интернет презентација
Град Бијељина

Јавни позив потенцијалним корисницима бесповратних средстава за подршку инвестицијама у примарну пољопривредну производњу у БиХ - програм ЕУ4АГРИПројекат Европске уније ЕУ4АГРИ објавио је јавни позив вриједан 3,5 милиона КМ за подршку инвестицијама у примарну пољопривредну производњу у БиХ с циљем постизања одрживе пољопривреде, контролисане употребе природних ресурса и увођења добрих пракси, те стварања нових и очувања постојећих радних мјеста. Овај јавни позив је трећи по реду објављен кроз пројекат ЕУ4АГРИ како би се подржао рурални развој, поготово у периоду трајања KОВИД-19 пандемије и опоравка од кризе проузроковане њом.
На јавни позив се могу пријавити физичка лица, предузетници, задруге и предузећа која се активно баве примарном пољопривредном производњом у секторима: производња млијека; производња меса; узгој житарица и уљарица; узгој воћа укључујући виноградарство и маслине; узгој поврћа (повртларство) и производња јаја.
Подносиоци могу да поднесу пријаве искључиво самостално.

Укупнa расположива средства по овом јавном позиву износе до 3,5 милиона КМ. Сваки подносилац пријаве може аплицирати за бесповратна средства у износу од 30.000 КМ до 200.000 КМ (без ПДВ-а). За сваку инвестицију подносилац пријаве мора осигурати властито суфинансирање у износу од минимално 35% од укупног износа инвестиције, изузев за сектор производње воћа и поврћа гдје властито суфинансирање износи минимално 20%.

Крајњи рок за подношење пријава је 15. фебруар 2021. године до 15.00 сати.

Информације о условима за пријављивање, начину пријављивања, роковима и слични подаци су на линку: https://bit.ly/37MVLRt

ЕУ4АГРИ је четверогодишњи (2020-2024) пројекат Европске уније вриједан 20.25 милиона евра чији је циљ осавремењавање пољопривредно-прехрамбеног сектора у Босни и Херцеговини. Пројекат спроводе и суфинансирају Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у БиХ и Чешка развојна агенција (ЦзДА).