Званична интернет презентација
Град Бијељина

НОВО ИГРАЛИШТЕ ЗА ДЈЕЦУ ИЗ ДНЕВНОГ ЦЕНТРА


 
Завршени су радови на уређењу дворишта Центра за социјални рад, око којег је постављена ограда и бројни садржаји и реквизити прилагођени за рад са дјецом која бораве у Дневном центру за дјецу са сметњама у развоју, међу којима је и тартан стаза, како би се опасност од повређивања дјеце свела на најмању могућу мјеру. Пројекат је био вриједан 100.000 конвертибилних марака, од чега су по 50.000 издвојили Град Бијељина и Центар за социјални рад.

Предајући игралиште на употребу, градоначелник Љубиша Петровић је рекао да брига за најмлађе мора бити приоритет.

- Поштујући принципе хуманости и једнакости стварамо подједнаке услове за све нас и дајемо допринос настојањима да потешкоће буду преиначене у предности. Свим средствима и капацитетима, боримо се за права из домена социјалне заштите. Све то мора да се гледа са аспекта садашњостии, али и будућности - рекао је Петровић.

Он је изразио захвалност свим донаторима, посебно Амбасади Јапана и Међународној организацији за миграције на активностима које су резултирале прикупљањем новчаних средстава у износу од преко 640.000 КМ и нагласио да је локална заједница опредијељена за стварање квалитетних услова за све грађане, а посебно дјецу.

У Дневном центру за дјецу са сметњама у развоју тренутно борави двадесет петоро дјеце и  простор на отвореном ће бити драгоцјен за успјешнији рад с њима.