Званична интернет презентација
Град Бијељина

САРАЈЕВО БИЗНИС ФОРУМ



 Протеклу недјељу је у Сарајеву одржана Међународна инвестициона конференција „Сарајево Бизнис Форум“ на којој су учествовали бројни политички и пословни лидери из региона и свијета. Главна тема овогодишњег Форума је носила назив “Перспектива за регион” односно могућност производних капацитета европских компанија у БиХ.
 
На „Сарајево Бизнис Форуму“ градоначелник Љубиша Петровић и потпредсједник Скупштине Мустафа Градашчевић одржали су презентацију и остварили значајне контакте за Град Бијељину, наглашавајући да је презентација Града и привлачење страних и домаћих инвеститора, а све у циљу одрживог развоја, запошљавања људи и спречавања сталног одласка младих.
 
„У наредном периоду ће услиједити низ обостраних посјета и преговора, интензивно ћемо радити на довођењу инвеститора у Семберију.
Значајни контакти, међу којима издвајам сусрет са предсједником Словеније Борутом Пахором, затим смо разговарали са господином Хусејном Кансуом који је један од првих сарадника турског предсједника Ердогана, са гувернером и делегацијом из покрајине Мелака у Малезији, са делегацијама из Бахреина, Македоније, представницима Европске инвестиционе банке за БиХ и многим другим представницима политичке и привредне сцене из цијелог свијета. Хвала нашем домаћину, Саши Мијатовићу, руководиоцу ББИ филијале у Бијељини“, рекао је Петровић.
 
Градоначелник је додао да Бијељина има одличан геостратешки положај, богат туристички потенцијал, плодну житницу, геотермалне воде, све предуслове да буде лидер у региону у многим областима, а са друге стране je неколико хиљада незапослених, минимално страних инвестиција и покренутих привредних пројеката што се мора промијенити.
 
„Једини начин да у томе успијемо јесте да стварамо контакте, промовишемо наш крај на најбољи могући начин истовремено истичући наше ресоре и потенцијале, стварати средину са нултом стопом криминала и корупције и успостављати отворену сарадњу на свим нивоима“, закључио је Петровић.