Званична интернет презентација
Град Бијељина

ЗАХТЈЕВ ШКОЛАМА ЗА СПИСКОВЕ УЧЕНИКА ЗБОГ НАБАВКЕ БЕСПЛАТНИХ УЏБЕНИКА



Градска управа упутила је свим основним школама на подручју Града Бијељина захтјев за достављање спискова ученика, да би што прије покренула јавну набавку за куповину уџбеника, који ће бити бесплатни за основце.

„Уџбеници су сада скупљи за 30 %. Обећао сам да ће они бити бесплатни  и то ћу испунити. Поносан сам на чињеницу да ће ова акција бити проведена први пут у нашој Бијељини и обећавам да се таква пракса неће прекидати за вријеме мог мандата“, истакао је градоначелник Љубиша Петровић.

Он је захвалио Министарству просвјете и културе Републике Српске на одговору да ће они финансирати куповину уџбеника за дјецу од првог до четвртог разреда основне школе и дјецу од петог до деветог разреда која су треће и наредно дијете у породици, као и дјецу побједнике на републичким такмичењима.

„Узимајући све то у обзир, Град ће финансирати уџбенике за сву преосталу дјецу од петог до деветог разреда, а потрудићемо се да од наредне године финансирамо и уџбенике за све средњошколце са просјеком оцјена пет, као и побједнике на републичким такмичењима“, поручио је градоначелник, додајући да је улагање у дјецу и њихово образовање један од приоритета Градске управе.

„У оквиру сљедећег буџета издвојићемо новчана средства за финансирање најбољих студената, када је ријеч о усавршавању у иностранству“, најавио је Петровић.