Званична интернет презентација
Град Бијељина

Бијељина наставља успјешно да проводи циљеве одрживог развоја




Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић потписао је са резидентном представницом Развојног програма Уједињених нација (УНДП) у БиХ Стелианом Недера Меморандум о разумијевању у различитим областима, прије свега енергетској ефикасности.
 
- Потписивање овог Меморандума сврстава Бијељину у ред успјешних локалних заједница у БиХ, јер он подразумијева финансирање и провођење неколико пројеката, попут изградње и реконструкције ЛЕД јавне расвјете, набавке опреме у области културе и спорта, изградње јавних зелених површина и израде пројектне документације у области заштите животне средине. Град Бијељина се обавезао да ће пројекте финансирати са око 2,5 милиона, а УНДП ће издвојити око 500.000 конвертиблних марака - истакао је градоначелник Петровић и захвалио Мисији УНДП-а у БиХ на претходној сарадњи и друштвеној одговорности коју су показали.
 
Представница УНДП-а у БиХ Стелиана Недера нагласила је да Град Бијељина има репутацију једног од градова шампиона у провођењу „Агенде 2030“ и настојању да постане град будућности, као и да се нада да ће Бијељина бити узор другим локалним заједницама у БиХ.
 
- Сви напори које улажемо, за циљ имају конкретно побољшање живота грађана. Меморандум дефинише сарадњу са Градом Бијељина у наредне четири године и  он је наставак наше сарадње, која је почела још 2008. године. Овим се проводе циљеви два стратешка документа Града Бијељина: Стратегију развоја и Локални акциони еколошки план, чију израду је финансирао УНДП и који предвиђа да Град Бијељина смањи емисију угљен-диоксида за 1,5 милиона тона до 2030. године - додала је Стелиана Недера.