Званична интернет презентација
Град Бијељина

ПОСТИГНУТ ДОГОВОР ГРАДОНАЧЕЛНИКА И СКУПШТИНСКЕ ВЕЋИНЕ О ПОМОЋИ ТОПЛАНИ



Градоначелник Љубиша Петровић одржао је данас састанак са руководством Скупштине, представником скупштинске већине, директором и синдикатом Топлане.

Резултат састанка је постигнути договор о помоћи Градској топлани да измири новчану обавезу према добављачу која износи 609.000 КМ.

Он је нагласио да је у овом случају политика остављена по страни, те да је дјеловање било усмјерено искључиво на тражење рјешења како предузеће, чије је функционисање у интересу свих, не би отишло у стечај, а радници остали без посла.

- Избјегнуто је непотребно издвајање 200.000 КМ за затезне камате. Што се тиче ребаланса буџета, у поступку приједлога одлуке, биће предложено издвајање додатних средстава за Топлану, како би ремонт био реализован на вријеме, а радницима обезбијеђене редовне плате - казао је Петровић.

Директор Градске топлане Раде Хаџи-Стевић каже да је данашњим договором ријешен један од већих проблема које ово предузеће има.

- Измирењем обавеза које имамо, елиминисаћемо дуг који је створен према добављачу угља у претходним сезонама, сачуваћемо радна мјеста и бити у прилици да наставимо са производњом и испоруком енергије нашим корисницима у сезони која предстоји - нагласио је Хаџи-Стевић

Предсједник Синдикалне организације Топлане Саша Станишић изразио је посебну захвалност градоначелнику Петровићу, али и скупштинској већини, јер је данашњом одлуком ријешен велики дио проблема који има ово предузеће.

Мирослав Миловановић, представник Коалиције „Договор за Бијељину“,  је потврдио да ће на сутрашњој ванредној сједници Скупштине Града бити усвојена одлука о поменутој новчаној помоћи.

- Зарад општег добра и због свих запослених у Топлани, издигли смо се изнад ситуације, тако да ће одлука о помоћи бити усвојена - рекао је Миловановић.