Званична интернет презентација
Град Бијељина

​НОВИМ ДРВЕЋЕМ ЗА ЕКОЛОШКУ КУЛТУРУ ДЈЕЦЕ


У дворишту вртића "Чика Јова Змај" на Лединцима малишани су данас са градоначелником Љубишом Петровићем посадили саднице младог дрвећа, у оквиру кампање "Зелена Бијељина".

Град Бијељина је покренуо пројекат "Зелена Бијељина", у оквиру ког се ради на озелењавању наше локалне заједнице, истакла је шеф Одсјека за локални економски развој и европске интеграције Анкица Тодоровић и додала да је циљ кампање са школама учење дјеце о важности заштитите животне средине, а реализује се под слоганом "Растимо заједно".
"У оквиру кампање `Зелени новембар` посадили смо укупно 850 садница на подручју Бијељине - код депоније `Еко деп`, четири основне школе у граду, двије подручне школе и код вртића", рекла је Тодоровић.

Директор Вртића "Чика Јова Змај" Славиша Вујановић захвалио је Градској управи за данашњу активност чији је циљ уљепшавање дворишта ове јавне установе.
"Имаћемо љепше двориште, али и хладовину током љетних дана. Најбитније од свега је да код дјеце развијамо здрав однос према животној средини", истакао је Вујановић.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић оцијенио је да се на овај начин малишанима од најранијег доба усађује свијест о томе колико је важно садити дрвеће.

Петровић је напоменуо да је опредјељење града да у јесен, када су повољни агрометеоролошки услови, буде посађен што већи број садница, будући да свака садница представља плућа града, да ће дјеца имати своје саднице које ће редовно заливати и расти са њима.