Званична интернет презентација
Град Бијељина

Договорено брже дјеловање зимских служби


      
​У Градској управи Града Бијељина одржан је састанак којем су присуствовали градоначелник Љубиша Петровић и представници градског Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине и предузећа са којима је потписан уговор о одржавању путева у зимском периоду, а први човјек Бијељине истакао је овом приликом да је договорено брже реаговање надлежних у случају ниских температура и поледице.
- Град је потписао у претходној години уговоре о чишћењу путева током зиме са предузећима „Бијељина пут“ и „ДИС“, са чијим представницима смо на данашњем састанку усагласили појединости које треба да доведу до бржег реаговања на терену. Јуче су током дужег дијела дана путеви у граду били веома добро очишћени, али навече је температура пала испод нула степени Целзијусових, појавила се поледица, а у таквим ситуацијама најважније је да грађани буду заштићени – истакао је Петровић.



Технички директор предузећа „Бијељина Пут“ Александар Кецман, говорећи о јучерашњем дану, појаснио је да је усљед наглог пада температуре успорено дејство соли.
- Већ након два-три часа со је почела да дјелује и сви путеви су били проходни. Располажемо са 2.000 тона соли, 4.000 тона абразивног материјала и са више од 25 јединица механизације и трудимо се да што брже реагујемо на терену – навео је Кецман.
Станко Стајић из предузећа „ДИС“ рекао је да је ова фирма задужена за чишћење локалних путева у Семберији.
- Имамо добру сарадњу са Градском управом и адекватно смо дјеловали на свим путним правцима за које смо задужени – додао је Стајић.