Званична интернет презентација
Град Бијељина

Градоначелник Петровић: Наставити са подршком високошколским установама


         
​Градска управа Бијељина ће у складу са својим могућностима наставити да пружа подршку унапређењу високошколског образовања, а већ у наредних неколико седмица организоваће појединачне састанке са представницима факултета са подручја Града, како би размотрили актуелне проблеме, изјавио је градоначелник Петровић на новогодишњем пријему за декане.
- Спремни смо да подржимо сваку активност високошколских установа која ће допринијети бољим условима за студенте, али и развоју наше локалне заједнице – поручио је Петровић.
Декан Педагошког факултета Универзитета у Источном Сарајеву Далибор Стевић задовољан је досадашњом сарадњом са Градском управом.



- Увијек смо наилазили на разумијевање и успијевали да спроведемо идеје и пројекте, а надам се да ће такав модел сарадње бити настављен и у будућности – рекао је Стевић.
Проректор за наставу Универзитета „Синергија“ Миленко Станић предложио је овом приликом да расправе или научни скупови о актуелним темама, у којима учествују и представници Града, буду организоване управо на бијељинским факултетима.
- Расправе о економији, здравству, уписним политикама, стратегијама развоја, треба да буду одржане у амфитеатрима факултета, да буду блиске и грађанима, и студентима, али да се у њих укључи и професорски кадар – сматра Станић.
Он је додао да је Универзитет „Синергија“ до сада веома добро сарађивао са Туристичком организацијом Града Бијељина, али и са Градском управом у којој су многи студенти обавили практичну наставу.