Званична интернет презентација
Град Бијељина

Побољшати локалне механизме у заштити од катастрофа


 
Чланови локалне платформе за смањење ризика од катастрофа (ДДР) Града Бијељина држали су данас онлајн састанак са предстваницима УН агенција - UNDP, UNICEF, UNESCO, UNFPA и FAO у оквиру заједничког програма Владе Швајцарске и Уједињених нација у области смањења ризика од катастрофа.  На састанку су размијењене информације о тренутном стању и спровођењу програмских активности и постигнут је договор о наредним корацима, с циљем завршетка планираних активности у текућој и наредној години. 
Предмет дискусије биле су и израђене „Процјене угожености Града Бијељина од поплава и клизишта“ од стране стручног тима УН, као и информације и договор о прикупљању потребних података у сврху завршетка локалних секторских процјена ризика од катастрофа, изложености и рањивости. Посебан нагласак у програму стављен је на превенцију и побољшање локалних механизама координације у подручју смањења ризика од катастрофа, као и на афирмацију процеса стратешког планирања информационог ризика, с нагласком на најугроженије категорије становништва.
Програм у трајању од четири године (2019-2022), укупне вриједности 8,4 милиона КМ финансирају Влада Швајцарске и Уједињене нације. Град Бијељина је једна од пет локалних заједница из Републике Српске која је одабрана за учешће у овом програму.