Званична интернет презентација
Град Бијељина

Почели радови на изградњи нове Аутобуске станице



За девет мјесеци очекујемо да Аутобуска станица буде на новом мјесту, а аутобуски саобраћај измјештен из центра Бијељине, чиме ће знатно бити смањене саобраћајне гужве, а сам аутобуски саобраћај убрзан – изразио је своје очекивање градоначелник Бијељине Мићо Мићић приликом посјете градилишту нове Аутобуске станице на углу улица Раје Бањичића, Шабачких ђака и Живојина Мишића, гдје су у току земљани радови. 
Станица ће се простирати на око 10.000 квадратних метара, а површина објеката који ће бити изграђени – главне зграде, долазних и одлазних перона и пратећих зграда износиће више од 1.300 квадратних метара. Вриједност радова је процијењена на 3.2 милиона конвертибилних марака, од чега је два милиона обезбијеђено из кредита, а 1,2 милиона из градског буџета.


- Изградња нове Аутобуске станице је предвиђена планским документима усвојеним раније, а планира се и изградња улице до нове станице из правца Центра за високо образовање која ће бити директна веза са обилазницом. Сем тога, на мјесту перона садашње Аутобуске станице планирана је изградња јавне гараже на више нивоа – најављује градоначелник Мићић.
Поред нове Аутобуске станице, према Улици Раје Бањичића, биће и мали парк, а у плану је и омогућавање лакшег приступа околним предузећима.
- Ово је један од дванаест великих пројеката око чије реализације смо се договорили да господином Додиком. Кад их завршимо не само да ће Бијељина добити нови изглед, него ће бити унапријеђен и квалитет живота наших суграђана – оцијенио је Мићић.
- На овом мјесту ћемо створити улични фронт који није постојао. Трудили смо се пројектом да задржимо постојеће зеленило, односно, дрвеће, а предвидјели смо да долазни и одлазни перони буду раздвојени, што није случај на садашњој Аутобуској станици – појаснио је архитекта Марко Вукићевић, који је пројектовао нову аутобуску станицу у сарадњи са Дирекцијом за изградњу и развој Града Бијељина.