Званична интернет презентација
Град Бијељина

Риболовци поново у хуманој мисији



У жељи да корисницима Народне кухиње уљепша предваскршње дане, чланови Спортског риболовног друштва „Риба“ из Бијељине традиционално су се окупили и организовали
Oве године припремљени су оброци за 306 корисника Народне кухиње, а није изостало ни дружење чланова и пријатеља Удружења „Риба“.


- Наши чланови већ девет година се сјете суграђана којима треба помоћ и никад нисмо имали проблема да окупимо довољан број чланова. Већина их је у овој акцији од прве године и сви долазе са посебним задовољством, јер знају да припремају храну за суграђане којима је то најпотребније. Припремили смо пржену рибу и рибљу чорбу, а пошто је прекосутра Васкрс, у пакету су и васкршња јаја. Својим колегама из Удружења, као и људима који ће добити ове порције, желимо срећан Васкрс – поручио је предсједник СРД „Риба“ Миодраг Ђукић.

Риболовце и рибље кулинаре из овог друштва поздравио је и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.
- Иде нам Васкрс, а ово што раде риболовци је најбољи примјер васкршњег даривања. Подијелити храну с неким коме је храна потребна истински је вид хришћанске љубави и потврда изреке да ко воли природу, он воли и људе. Захвални смо им на чувању природе, хуманости, али и што је свако дружење с њима испуњено ведром атмосфером, а а Град ће наставити да подржава хуманитарне акције - риболовачке и других хуманих људи - поручио је градоначелник Петровић.